Tocana din cotlet de porc cu cartofi noi

de Rocsi in Porc, 28 Iul 2014 | 5672 vizualizari

 

Noua ne place, place, place..Haideti repejor la masa ca este calda!!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr cotlet de porc dezosat
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardel mic galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 12-14 cartofi noi mici
  • 1 canita suc de rosii de casa
  • 4 crengute mara verde
  • 3 linguri ulei
  • 5-6 linguri vin rosu
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana din cotlet de porc cu cartofi noi:

Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il curatam, il taiem in doua pe lungime apoi rondele.
Ardeiul kapia si cel galben il curatam de seminte si il facem cubulete.
Cartofii ii punem sub jetul de apa si ii radem cu un cutit.
Intr-o cratita incingem uleiul, rumenim cotletul pe ambele parti.
Punem 2 cani de apa si lasam sa fiarba 15-20 de minute, apoi dam drumul legumelor, in afara de cartofi.
Dam gust cu sare si piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, pana carnea este patrunsa mai bine de jumatate.
In acest moment dam drumul cartofilor noi intregi, daca sunt mai mari ii taiati pe jumatate, si cand sunt si acestia patrunsi, turnam sucul de rosii de casa. Daca este nevoie mai adaugati apa, dar calda.

O stropim cu vin, mai lasam 4-5 minute, timp in care invartim in ea, iar la final punem mararul verde tocat marunt si tragem tocana de pe foc.
Lasam putin sa se racoreasca si servim.
Merge perfect cu niste muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana din cotlet de porc cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Rocsi 1

08.08.2014, 21:04

Mena

tanyapatap 1

10.02.2015, 11:08

Rocsi 1

10.02.2015, 19:26

Tanya

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de porc la cuptor